Dit huis werkt onder een simpele maar veelzeggende quote:
“There is a green woodpecker, shy and wary, living in our vineyard. We’ve been aware of his presence for years, and when he appears it’s as if we’d missed him, the way we might miss a part of ourselves slipping away for a time. He rarely lets us catch a glimpse of him, and after that he flies off, low to the ground, warming our hearts with the radiant perfection of his feathers.”
De familie achter dit domein startte in 1999 toen ze besloot de wijnmakerij, die reeds sinds 1972 door papa Rocco in opdracht beheerd werd, over te nemen. Meteen gingen ze op organische wijze te werk. Het domein werd gemoderniseerd en reeks bijkomende druiven, voornamelijk Percorino en Trebbiano, werden aangeplant.
Er worden 21 hectare gecultiveerd, welke zich allemaal tussen 250 en 300 meter boven de zeespiegel bevinden en dit op amper 25 kilometer van de Adriatische Zee en ingesloten door de Apennijnen. Dit zorgt er dan ook voor dat wijngaarden overdag een zachte zeebries ondergaan en ’s nachts koude berglucht krijgen.
Dit domein maakt organische klassiekers met als rode toppers ondermeer de Montepulciano d’Abruzzo en als wit,de Pecorino.