100% Chardonnay
Millésime 2015 BIO. Rijping van 30 maanden “sur lattes”
Dégorgement “à la volée”.
0 gr/L
100% Coeur de Cuvée, er wordt dus enkel het sap van de eerste persing gebruikt. zonder toevoeging van suiker voor de fermentatie (chapatalisatie). Fermentatie in eiken van van 600l (demi-muis) en rijping op de ‘lies’ gedurende 9 maanden.
Na e dégorgement, ‘rust’ deze wijn nog voor minstens 3 maanden.
Goudgele kleur met een subtile overige schittering. Delicate parels met een mooie en fijne schuimkraag.
krachtige neus vol abrikoos en perzik met een vleugje marsepein.
Complex en rijk met toetsen van abrikoos en perzik. De krachtige toetsen van fruit en amandel gaan over naar een minerale en ziltig evenwicht met in de afdronk de smaak die overgaat an marsepein in subtiel fijne zuren met een mooie bittertje.
Te serveren rop 12°C
Deze cuvée geeft een andere kijk op het domein Barrat-Masson. Als de andere cuvées meer de minrealiteit opzoeken, kan je met deze de diepte en rijkdom terugvinden van een sterkte terroir! Laat “Les Volies” los bij kaviaar of gerookte forel.
Kan nu gedronken worden of verder gehouden in de kelder