60%Pinot meunier
30% Pinot Noir
10% Chardonnay
Champagne gecreëerd op basis van wijnen uit 2016 (70%) en 2015 (30%). Na de vinificatie 6 maanden ‘sur lies’ volgt een rijping van 40maanden ‘Sur Lattes’.
5,5 gr/L
Druiven afkomstig van wijnranken van gemiddeld 45 jaar oud, gelegen in de Vallée du Petit Morin. Een kleine deelgebied ten zuiden van de bekende Côte de Blancs.
Citroengele frisse kleur met zilveren schittering.
Toetsen van geboterd brood, brioche en agrumes.
Volle en zachte aansnijding. Romig en genereus met duidelijke hinten van abrikoos . Afdronk is lang en rond met toetsen van warme appelmoes en kweepeer, met op het einde een klein fijn bittere toets.
Te serveren rond 9°C à 10°C.
Deze champagne kan geserveerd worden voor elke gelegenheid: als aperitief, maar ook met gegrilde schaaldieren (gegrilde kreeft). Voor uw dessert, kies een kaasbord met kazen zoals een Munster of Maroilles.