Eclats de Meulière Extra-Brut
Champagne Jeaunaux-Robin

Assemblage:

60%Pinot meunier

30%  Pinot Noir

10% Chardonnay

Champagne gecreëerd op basis van wijnen uit 2018 (70%) en 2017 (30%). Na de vinificatie 6 maanden ‘sur lies’ en 30 maanden ‘sur lattes’

Dosage:

5,5 gr/L

Ligging:

Druiven afkomstig van wijnranken van gemiddeld 45 jaar oud, gelegen in de Vallée du Petit Morin. Een kleine deelgebied ten zuiden van  de bekende Côte de Blancs.

Naam afkomstig van de meelsteen (meulière) dat in de ondergrond ligt.

Zicht:

Licht heldere gele kleur, fijne bubbels.

Neus:

Fris, aromatisch met toetsen van gedroogd fruit.

Smaak:

Fris en mineraal. Rijpe citrussen die overgaan naar een frisse minerale afdronk. Zeer toegankelijk.

Te serveren rond 9°C à 10°C.

Te serveren rond 10°C als aperitief, of met een salade van krab.

 

tevens te verkrijgen in halve flessen en magnums.