1/3 Sémillon – 1/3 Muscadelle – 1/3 Sauvignon Blanc
HVE
VEGAN
Wijngaarden, gepland in 2011, gelegen op het plateau langs de oever van de Dordogne.
Zeer expressieve wijn met aroma’s van wit fruit. Lichtgele kleur met groene schittering. In de mond komen deze aroma’s terug met een ronde en zeer frisse afdronk door een mooi gecontroleerde aciditeit.
Te serveren tussen 9°C en 11°C en is het perfecte aperitief, of te combineren met een plateau zeevruchten. Voor de duivers: probeer dit te combineren met blauwe kazen zoals een fourme D’Ambert…heerlijk!
De naam Gaîa heeft een dubbele betekenis:
In de Griekse mythologie is Gaïa de godin van de aarde (de oermoeder), en refereert naar de zoektocht van Anne-Cécile om de beste en meest gunstige plekjes ‘aarde’ te vinden om de wijngaarden te planten.
Anderzijds is Gaïa de naam van de Boxer (hond) van Anne-Cécile, onmiskenbaar een prominent lid van de familie, en tevens afgebeeld op het etiket.