100% Pinot Noir
BIO
Restsuiker: 2gr/L
Dit is het visitekaartje van de streek dat sinds de 18e eeuw hier wordt gemaakt. Deze ‘methode champenoise’ of ‘Methodo Classico’ gemaakt van pinot noir-druif en natuurlijke rosé-druiven door gebruikt te maken van de al-oude methode van ‘spontane vergiste druiven’. De wijngaard , op 420m hoogte, is zuidgericht. De fermentatie is spontaan, en stopt gedurende de winter. In de lente begint dan de 2e vergisting op fles waarna 2 of 3 jaar, na de degorgement, de flessen met dezelfde wijn worden bijgevuld.
Helder roze kleur, met witte schittering met fijne pareling.
Boeiende en intense florale neus.
Evenwichtige en elegante aroma’s. Het rood fruit is aanwezig, maar in de afdronk zorgt de perfecte aciditeit voor een ongelooflijke ‘fraicheur’.
Te serveren rond 10°C à 12°C.
Feestelijk, van aperitief tot dessert voor elke liefhebber van een lekkere rosé-bubbel.