Castello di Stefanago – Stefanago Cruasé Oltrepo Pavese DOC

Assemblage:

100% Pinot Noir

BIO

Restsuiker: 2gr/L

Ligging:

Dit is het visitekaartje van de streek dat sinds de 18e eeuw hier wordt gemaakt.  Deze ‘methode champenoise’ of ‘Methodo Classico’ gemaakt van pinot noir-druif en natuurlijke rosé-druiven door gebruikt te maken van de al-oude methode van ‘spontane vergiste druiven’. De wijngaard , op 420m hoogte, is zuidgericht. De fermentatie is spontaan, en stopt gedurende de winter. In de lente begint dan de 2e vergisting op fles waarna 2 of 3 jaar, na de degorgement, de flessen met dezelfde wijn worden bijgevuld.

Zicht:

Helder roze kleur, met witte schittering met fijne pareling.

Neus:

Boeiende en intense florale neus.

Smaak:

Evenwichtige en elegante aroma’s. Het rood fruit is aanwezig, maar in de afdronk zorgt de perfecte aciditeit voor een ongelooflijke ‘fraicheur’.

Te serveren rond 10°C à 12°C.

Feestelijk, van aperitief tot dessert voor elke liefhebber van een lekkere rosé-bubbel.