100% Nebbiolo
BIO
Wijngaard ‘Serra’, ‘Mancino’ en ‘San Bernardo’ gelegen in Serralunga d’Alba, op een hoogte van 340-420m en een Noordoostelijke tot Zuidoostelijke expositie. De ondergrond is klei- en kalkhoudend (Lequio formatie) met de aanwezigheid van calcium, magnesium en ijzer.
Er is een grote selectie van de druiven, reeds weken voor de oogst (die zo laat mogelijk wordt uitgevoerd).
Macértie gedurende gemiddeld 20 à 25 dagen met nadien een rijping van 30 maanden in eiken vaten en minimum 8 maanden op fles.
Dat deze wijn 5 jaar gerijpt is in grote vaten zorgt ervoor dat de fluweligheid van de tanines en de intensiteit van de aroma’s gegarandeerd zijn.
Toetsen van kreupelhout, kruiden, munt en leder gaan samen met hinten van viooltjes in de neus. De aanzet is geconcentreerd, rijk en full-body met aroma’s van rijpe kersen, pruimen en een toets van vanille in de afdronk. Heerlijke en een Barolo van topkwaliteit!
Te serveren rond 16°C met alle types van rood vlees, lam, wild of gerijpte kazen. Ook ideaal voor alle gerechten waar truffel in verwerkt is.
Huidig jaartal: 2015
Nu op dronk maar kan zeker 15 – 20 jaar bewaard blijven.
Wine Enthusiast: 95 Ptn (2013)
James Suckling: 93 Ptn (2013)
Wine Spectator: 92 Ptn (2013)
Gerangschikt op de 16e plaats in 2011 in de ’top 100′-lijst van Wine Spectator (2006)