100% Barbera d’Alba
BIO
Wijngaard ‘Zio Nando’ (30% ervan gepland in 1944) gelegen in het dorp Sinio op de westflank van de Langhe-heuvels op een hoogte van 365m, op een klei-kalk en zanderige grond uit het Serravalliaan.
Deze wijn is vernoemd naar de oom van Enrico Rivetto die de wijngaard heeft aangeplant.
Rijping gedurende 18 maanden in Slavische eiken vaten, met nadien een na-rijping in Franse eiken vaten. Vervolgens nog een rijping van minstens 6 maanden op fles.
Intense rode kleur met krachtige aroma’s van zwart fruit en Oosterse kruiden.
De aanzet is intens met toetsen van drom, zwarte kers en pijptabak. Zeer elegante, ronde aroma’s geven deze ‘Full Body’ Barbera karakter en samen met de vlezige tanines een verfijnde lange afdronk.
Te serveren rond 16°C met antipasti (Salami en kaas), een parmigiana of Vitello Tonato.
Huidig jaartal: 2018
Win Enthusiast: 90Ptn (2012)