Fil de Brume Nature
Champagne Jeaunaux-Robin

Assemblage:

80% Chardonnay

20%  Pinot Noir

Champagne gecreëerd op basis van wijnen uit 2017 (70%) en 2016 (30%). Na de vinificatie 6 maanden ‘sur lies’ en 40 maanden ‘sur lattes’

Dossage:

0 gr/L.

Ligging:

Druiven afkomstig van wijnranken van gemiddeld 45 jaar oud, gelegen in de Vallée du petit morin. Een kleine deelgebied ten zuiden van de bekende Côte de Blancs.

Zicht:

Licht gouden en heldere kleur, fijne bubbels.

Neus:

Fris, aromatisch. Explosieve toetsen van wit fruit, balancerend tussen appel en peer.

Smaak:

Zacht en elegant, de appel en peer komen hier weer terug. In afdronk zachte kruiden en volle ronde chardonnay

Te serveren rond 10°C.

Een champagne die het diner en een mooie zeevruchtenschotel ideaal zal vergezellen.