100% Nebbiolo
BIO
Wijngaarden gelegen in Treiso, in het gehucht Marcarini, op een hoogte van 350m en een Zuidoostelijke expositie. De ondergrond is gekarakteriseerd door alternerende lagen zand en grijze mergel.
Macértie gedurende gemiddeld 20 à 25 dagen met nadien een rijping van 24 maanden in eiken vaten en minimum 6 maanden op fles.
In de neus gaan aroma’s van wilde bessen, kamfer, geparfumeerde blauwe bloemen en bewerkte aarde over in toetsen van steranijs. De strakke aanzet geeft al zijn potentieel waar met elegante toetsen van gedroogde kersen, drop en tabak. Deze aroma’s komen allen samen in een krachtige afdronk met zijdezachte tanines.
Te serveren rond 17°C met een klassieke ossobucco, gnocchi of rijpe kaassoorten.
Huidig jaartal: 2018
Nu op dronk of te bewaren tot zeker 2030
Wine Enthusiast: 93 Ptn (2017)
Wine Enthusiast: 95 Ptn (2016)
Wine Enthusiast: 92Ptn (2015)