Nebbiolo d’Alba ‘Vigna Lirano’ Terracotta

Enrico Rivetto

Assemblage:

100% Nebbiolo

BIO

Wijngaarden gelegen aan de top van de ‘Lirano’ heuvel, op 400m hoogte, in Serralunga d’Alba.

Spontane vergisting en maceratie in terracotta amforen gedurende 9 maanden. Ongeklaard en zeer weinig gefilterd. Daarbij is ook een minimale hoeveelheid sulfieten toegevoegd.

Tasting Notes:

Oogverblindende heldere rode kleur met in de neus een hoeveelheid aan aroma’s.  gedroogde rozen, wilde kruiden, nieuw leder en rode bessen vallen samen met een delicate geur van bakkruiden.  De aanzet geeft de ongerepte puurheid van rood fruit weer: rijpe frambozen en rode kersen gaan over tot aroma’s van steranijs en munt. Strak, verfijnde tanines met daarbij een verrassende frisse afdronk.

Pairing:

Te serveren rond 16°C om te genieten!

 

Huidig jaartal: 2019

Te drinken tussen 2025 en 2035

 

Wine Enthusiast: 95Ptn (2017)