100% Grenache
BIO
Druiven afkomstig van de wijngaard ‘La Croze’ dat gepland is tussen 1918 en 1920 op een ondergrond opgebouwd uit leem en kalksteen.
Krachtige granaatorde kleur met in de neus de impressie van kracht en ‘fraîcheur’ door de duidelijke aroma’s van munt en rood fruit. Deze aroma’s gaan over in toetsen van peperkoek, kaneel en peper.
In de aanzet vind je de aroma’s terug van zwarte chocolade en licht bittere cacao. Ondanks de zeer oude ranken en de lange rijping, zijn er nog lichte tanines aanwezig wat duidt op een lang bewaarpotentieel. De ellenlange afdronk is gekarakteriseerd door een perfect evenwicht tussen de frisse toetsen van rood fruit en tonen van Szechuanpeper en kruiden.
Deze uitzonderlijke wijn is te serveren rond 15°C met delicate gerechten zoals:
voorgerecht: millefeuille van foie gras met gerookte steur
hoofdgerecht: een klassieke tournedos ‘Rossini’
nagerecht: Brie de Meaux als kaas of een chocoladetaart met hazelnoot
Nog minstens 15 jaar te bewaren