50% Pinot Noir.
50% Chardonnay.
Geassembleerd met alleen maar druiven uit 2013, een zeer sterk jaar. Gecombineerd met een gisting van 6 jaar op fles.
4 gr/L.
Druiven afkomstig van 2 percelen in Dizy en Hautvillers (“Premier Cru”) en 1 perceel te Ay (“Grand Cru”).
Mooie gouden kleur, helder. De bubbels zijn fijn en bruisen lang en romig. De schuimige toets is delicaat en gepareld.
“Toasted-sent”, met geuren van brioche en boter. Hinten van getorrifieerde cacao, gegrilde amandelen en een vleugje hazelnoot.
Krachtig en gestructureerd maar zeer verfijnd. Toetsen “blended tea” en gegrilde amandelen, met een hint van zestes van agrumes. Elegante, evenwichtige maar met een zeer charmante en lange afdronk.
Te serveren rond 9°C à 10°C.
Top-of-the-range aperitief dat makkelijk combineert met foie gras, gebakken sint-Jacobsschelpen, langoustines of een lekkere Vol-au-vent. Meer dan een apertitief.
Kan 7 jaar bewaard worden in een kelder.